Klik hier om in te loggen

16 Scheppen maar!

Oyfo Kunst & Techniek e

Groep 5 - 6
 

Welkom in de Papierfabriek.

 

In deze fabriek maak je zelf het allergaafste papier van groente en planten!

Er zijn, zoals in iedere fabriek, verschillende afdelingen. Eén afdeling maakt papier van gras, een andere afdeling maakt papier van uienschillen en weer een andere afdeling maakt papier van eierdozen en azijn.

 

Natuurlijk kun je van afdeling ruilen, zodat je alle technieken ontdekt en verschillende soorten papier maakt. Er wordt gekookt, gemalen en gezeefd. Onderzocht, geëxperimenteerd en ontworpen.

 

En wat doe je dan met het zelfgemaakte papier? Het kan gebruikt worden om je mooiste zelfbedachte verhalen en gedichten in te schrijven. Of er kan een mooie kaart van worden gemaakt, waarin bloemen en gras zijn verwerkt.

 

Bij het ontwikkelen van Scheppen maar!  is uiteraard rekening gehouden met de kerndoelen voor het basisonderwijs:  * Kunstzinnige oriëntatie (kerndoel 54, 55 en 56) *Natuur en techniek (kerndoel 40)

 

Over deze activiteit

Discipline beeldend
Duur 2 uur (cultuurontmoeting)
Locatie school
Periode mei - juni 2021
Informatie

Scheppen maar! bestaat uit een inleidende les en een verwerkingsles op school (die de leerkracht zelf dient te geven, het lesmateriaal daarvoor wordt door Oyfo verzorgd) en een cultuurontmoeting van 2 uur bij Oyfo.