Menu
 
Klik hier om in te loggen

12 Van Hamelen & The Rats

Lennart Monaster & STIP

Schouwburg Hengelo

Groep 5 - 6
 

Een muzikaal sprookje met een staartje.

 

Van Hamelen is popidool en de grootste rockster ooit. Met meer volgers dan YouTube zelf. Zijn achtergrondkoor van ratten volgt hem overal. Op elk gek podium, in elk raar land, met elk raar pakje aan dat hun idool voor ze uitkiest. Hoe verder ze reizen, hoe gekker het wordt. De liedjes worden raarder, de pakjes idioter. Maar natuurlijk doe je mee. Hij is de Rattenvanger! Tot een dove rat-roadie het team komt versterken. Hij snapt niet waarom iedereen zo gek is op die Van Hamelen. Het achtergrondkoor begint opeens te twijfelen. Willen ze dit eigenlijk wel? Is de Rattenvanger te gek? Of zijn zij gek?

 

Een ratten-komedie vol muziek, glitter en glamour over opkijken naar iemand en diegene blind volgen. Ook naar plekken waarvan je niet weet of je er eigenlijk wel wilt zijn. Stuiter mee op de krankzinnige tournee met Van Hamelen en zijn Ratten.

 

Highlights

➢ Een popsprookje naar het beroemde verhaal De Rattenvanger van Hamelen

➢ Met zingende ratten

➢ Bomvol live muziek en show. Skip Justin Bieber, Ariana Grande of K3. Van Hamelen is where you want to be!

➢ Lennart Monaster won in 2016 de Zilveren Krekel voor Bezoek voor Beer

 

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Van Hamelen & The Rats Lesbrief 0,33 MB
pdf Huisregels Schouwburg Hengelo 0,12 MB

 

Over deze activiteit

Discipline muziektheater
Duur 70 minuten
Locatie Schouwburg Hengelo
Periode 25 november 2022
Informatie

Educatie
Elke klas die naar de voorstelling gaat krijgt een uitgebreide lesbrief om de voorstelling voor te bereiden en daarna na te bespreken. Vooraf komen de leerlingen helemaal in de waan van Van Hamelen. Er kunnen alvast nummers geluisterd worden zodat er tijdens de voorstelling meegezongen kan worden. In de verwerkingsopdracht is er ruimte om na te spreken en met de leerlingen een eigen kompas te maken en leren die te gebruiken.

 

Kerndoelen 1, 2, 3, 7, 34, 35, 37, 54, 55, 56