Klik hier om in te loggen

11 De Buurtspion

Karla von Bengtson

Schouwburg Hengelo

Groep 5 - 6
 

De tienjarige Agathe-Christine (codenaam: AC) is een buitenbeentje én gek op mysteries. Ze wil graag privédetective worden. Een kantoor heeft ze al: in hun nieuwe huis in de stad tovert ze de kelder om tot een klein detectivebureau. Daar bijt ze zich vast in haar eerste zaak.

 

In de buurtwinkel verdwijnen er voortdurend koekjes uit de rekken. Haar slungelachtige buurjongen Vincent zorgt voor nog meer mysterie. Telkens wanneer Agathe-Christine hem ziet, krijgt ze een raar gevoel in haar buik. Dat raadsel is zo mogelijk nog moeilijker op te lossen...

 

De film (2017) behandelt herkenbare thema’s als verhuizen, vrienden maken en je eigen identiteit. De hoofdpersoon is geen triest slachtoffer, maar een stoer personage met veel moed. Ook de eenvoudige stijl van de animaties valt op. De droomwereld in zwart-wit zorgt voor een echte FilmNoir beleving.

 

Nominaties

  Filmfestival Max Ophüls Preis (2016) – Best Feature Film

  Hamburg Film Festival (2017) - Michel Award 

 

Thema’s: Verhuizen, nieuwe vriendschappen, onbegrip/eenzaamheid, eigen fantasiewereld, detective, animatie.

 

Nederlands gesproken.

 

Over deze activiteit

Discipline film
Duur 77 minuten
Locatie Schouwburg Hengelo Filmzaal
Periode 15, 16, 17 en 18 februari 2020
Informatie

Bij deze film zijn lessuggesties (digitaal) beschikbaar. Uitgangspunt van het lesmateriaal is ‘leren door te doen’, hierbij wordt de creativiteit gestimuleerd, kinderen geprikkeld en voorbereid op de film. De opdrachten gaan in op een onderwerp of thema uit de film. Er worden opdrachten aangeboden en tips om klassengesprekken te voeren voorafgaand en na afloop van de film.