Klik hier om in te loggen

07 WIEDEEDHET

De Bonte Hond

Schouwburg Hengelo

Groep 3 - 4
 

Wie is die geheimzinnige man achter de heg in de tuin? Van wie is deze portemonnee, waarom zit er een touwtje aan en waar leidt dat touwtje ons heen? Hoe komt die witte verf op de winterjas van de vader en waar is de moeder met de honkbalknuppel naartoe? Is de politieman wel echt een politieman? En is die mooie vrouw wel echt verliefd? En van wie is dit landhuis eigenlijk en is het wel echt? Mogen wij hier wel zijn? In een donkere kamer horen we een gil, het licht gaat aan en er ligt iemand op het kleed die -als niemand kijkt- toch weer opstaat. Kortom, wie heeft wat gedaan en waarom, wanneer en waar?

 

WIEDEEDHET is op een grappige manier spannend en filosofisch. Want ook al denken wij doorgaans zeker te zijn van onze zaak is uiteindelijk niets wat het lijkt. Zelfs de voorstelling blijkt bij nader inzien anders dan dat de flyer beloofde. Een groot mysterie dus, een raadsel dat uiteindelijk opgelost moet worden... WIEDEEDHET gaat over vragen stellen en proberen die zelf te beantwoorden. Over goed opletten en verder kijken dan je neus lang is. We zijn allemaal detectives en de aanwijzingen liggen in deze voorstelling voor het oprapen.

 

Speciaal

Een vervolg op de succesvolle samenwerking tussen Job Raaijmakers, René Geerlings en componist Wim Conradi. Eerder maakten zij Aap & Beer (Gouden Krekel 2012), Niet Huppelen! (Zilveren Krekel 2014), KLUCHT (2016) en FOEI (2018). Na KLUCHT wordt dit hun tweede genre onderzoek. Ze maken een eigen WhoDunnit geïnspireerd op The Mousetrap van Agatha Christie, de langslopende theatervoorstelling ooit ter wereld.

 

Over deze activiteit

Discipline toneel
Duur +/- 60 minuten
Locatie Schouwburg Hengelo Middenzaal
Periode 18 januari 2021 GEANNULEERD i.v.m. corona
Informatie

LET OP! De voorstelling is GEANNULEERD i.v.m. corona!

 

Bij deze voorstellingen wordt EDUCATIEF MATERIAAL aangeboden, toegespitst op het thema uit de voorstelling via: 

www.bontehond.net/educatie-bij-wiedeedhet