Klik hier om in te loggen

06 Verhalen met een staartje

Korte-filmcompilatie

Schouwburg Hengelo

Groep 3 - 4
 

Ook dit jaar heeft Cinekid weer een programma samengesteld van de allermooiste korte films. Voor 6+ is daarom een compilatie gemaakt met een aantal leuke korte animaties over het dierenrijk.

 

De tijger zonder strepen (9 min)

Wat doe je als jij als enige tijger in het bos geen strepen hebt? Dan ga je natuurlijk naar ze op zoek. Het jonge tijgertje dat graag groot en net als de anderen wil zijn, gaat in zijn eentje op zoek naar zijn strepen en zijn identiteit. Wat zal hij als eerste vinden?

 

Sam’s Droom (7 min)

Op een zonnige lentedag besluit het muisje Sam om zijn – nogal dwaze – droom te verwezenlijken. Hij wil met de zwaluwen vliegen die het jaar erop weer zullen terugkeren. Het tarten van de zwaartekracht blijkt echter nog moeilijker dan gedacht en om de lucht in te komen hee Sam misschien wat hulp van zijn vrienden uit het bos nodig.

 

Overboord (11 min)

De wereld dreigt te overstromen en wie zich niet op de Ark van Noach bevindt, zal omkomen. Er zijn alleen maar hutten voor bepaalde dieren die een gelijksoortige partner hebben, en de regels aan boord zijn heel strikt. Wat betekent dit voor twee verstekelingen, een schele kameleon en een sjofele kiwi? 

 

Grote Wolf & Kleine Wolf (14 min)

Grote Wolf woont heel gelukkig in zijn eentje onder een prachtige boom, tot op een dag een klein wolfje bij hem intrekt. Wolfje is een enorme lastpost. Maar als Wolfje weer is vertrokken, realiseert Grote Wolf zich hoezeer hij zijn kleine kameraadje mist.

 

Hittegolf (7 min)

Een strand vol strandgangers ziet geen uitweg meer uit de hitte. Naarmate de temperatuur verder oploopt, nemen de irritaties toe. Een jongen en een meisje moeten iedereen weer tot bedaren brengen.

 

De laatste herfstdag (7 min)

De dieren in het bos willen nog een laatste grote race houden voordat het winter wordt. Dit is echter geen gewone race: iedereen is een en al vriendelijkheid en helpt elkaar naar de finish, want alle dieren moeten veilig hun winterslaapplek zien te bereiken

 

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Schouwburg Huisregels 0,10 MB
pdf Coronaregels vanaf 26 januari 2022 0,11 MB

 

Over deze activiteit

Discipline film
Duur 73 minuten
Locatie Schouwburg Hengelo Filmzaal
Periode januari - februari 2022
Informatie

Thema’s dierenrijk, identiteit, vriendschap

NL Gesproken

 

Dit is de link naar het online lesmateriaal, behorende bij de film ‘Verhalen met een staartje’:

https://www.lessonup.com/app/default/teach/7ZGd76XtATcW5bKg6/4iHP9QTrq3Qgh7sHi/#4iHP9QTrq3Qgh7sHi-idx=0&4iHP9QTrq3Qgh7sHi-total=0

Dit lesmateriaal staat in een digitale omgeving Lesson Up.