Klik hier om in te loggen

05 Licht, geluid, show!

Metropool

Groep 1 - 2
 

Een eerste kennismaking met een poppodium… dat doe je natuurlijk het liefst zo jong mogelijk! Poppodium Metropool is hét poppodium voor de regio Twente. Grote kans dus dat leerlingen hier hun eerste échte popconcert gaan beleven. Metropool neemt ze in dit project mee in de wereld van de popmuziek. Wat is popmuziek? Hoe organiseer je een concert? Wie werken er allemaal mee en vooral; hoe voelt het om artiest te zijn en op het podium te staan?

In de activiteit ‘Licht, geluid, show!’ voor de groepen 1-2 krijgt de leerling een inkijkje in het werk van een techneut: ze leren wat geluid is en wat je er allemaal mee kunt. Ook leren ze wat licht doet en hoe je een artiest in de spotlights zet.

Eerst mogen ze in groepjes aan de slag, daarna zien ze alles in het groot op het podium. En alles mag natuurlijk geprobeerd worden!

 

Tijdens de voorbereidende lessen worden de leerlingen voorbereid op de cultuurontmoeting: een kijkje achter de schermen bij het poppodium… én die eerste stap op het grote podium.

Bij het ontwikkelen van deze activiteit is rekening gehouden met de kerndoelen 54 (Kunstzinnige oriëntatie) en 42 (Natuur en techniek)

 

Over deze activiteit

Discipline (pop)muziek, techniek
Duur 90 minuten (cultuurontmoeting)
Locatie Metropool, Hengelo (op verzoek ook mogelijk in Enschede)
Periode gehele schooljaar 2020-2021
Informatie

Voorbereidende les op school

Cultuurontmoeting van 90 minuten bij Metropool

Verwerkingsles op school