Klik hier om in te loggen

04 Wonderland

Oyfo Kunst & Techniek (EB)

Groep 1 - 2
 

‘Wonderland’ is een dansles voor de onderbouw waarin verschillende manieren van bewegen en dansen aan bod komen: het wordt een ontdekkingstocht door de wondere wereld van ons lichaam !

De leerlingen leren hun lijf en de mogelijkheden ervan kennen door middel van bewegingen en dansen op muziek. Tijdens de dansworkshop wordt gebruik gemaakt van begrippen als snel en langzaam, groot en klein.

 

De leerlingen onderzoeken in deze les welke bewegingsmogelijkheden zij hebben, hoe ze kunnen dansen op muziek en in welke dansvorm ze het meeste plezier hebben.

De les bestaat uit een warming-up, lichaamsisolaties, dansen met het hele lichaam, dansen op je plek en dansen door de ruimte en fantasiegebruik.

 

Ter voorbereiding op het thema kijken de leerlingen naar een deel uit ‘ Alice in Wonderland’.  Door een konijnenhol kunnen we Wonderland in, maar hoe worden we klein genoeg? Daarvoor is een toverspreuk nodig!

 

Bij het ontwikkelen van ‘Wonderland ’ is uiteraard rekening gehouden met de kerndoelen voor het basisonderwijs: *Kunstzinnige oriëntatie (kerndoel 54, 55).

 

Dit programma is nog in ontwikkeling, de precieze invulling kan afwijken van hetgeen is aangegeven.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Wonderland Lesbrief 0,20 MB
pptx Wonderland PowerPointpresentatie 5,29 MB

 

Over deze activiteit

Discipline dans
Duur 45 minuten
Locatie school
Periode januari - februari 2022
Informatie

Let op: Inschrijven kan tot maximaal 32 leerlingen per groep