Klik hier om in te loggen

03 Pardon ? Accordeon !

Oyfo Kunst & Techniek r

Groep 1 - 2
 

De accordeon, het blijft een magisch instrument. Sprookjesachtig of kitscherig? Ouderwets of innovatief? Hoe dan ook, het spreekt tot de verbeelding. Ook, of juist, bij kleuters.

 

Pardon …? Accordeon ! is een mooie mix van luisteren, kijken, bewegen en lekker zingen! In de gloednieuwe theaterzaal van Oyfo staan 2 accordeonisten en een verteller klaar om uw leerlingen mee te nemen in een bijzonder verhaal over de accordeon.

 

De basis van deze interactieve voorstelling is (de muziek van) de accordeon. De kinderen onderzoeken hoe het geluid ontstaat in een accordeon (wat een ingenieuze machine!), ze zien welke soorten er bestaan en luisteren naar de tonen van dit prachtige instrument. Ze ervaren ritme, tempo, klankkleur en melodie. En ontdekken hoe je zelf muziek maakt met je lichaam.

Alles bij elkaar een bijzondere theaterervaring!

 

Pardon …? Accordeon ! bestaat uit een inleidende les en een verwerkingsles op school (die de leerkracht zelf dient te geven, lesmateriaal wordt door Oyfo verzorgd) en een cultuurontmoeting van 45 minuten.

 

Bij het ontwikkelen van Pardon …? Accordeon ! is uiteraard rekening gehouden met de kerndoelen voor het basisonderwijs:  Kunstzinnige oriëntatie -muziek, beweging, taal & spel-  (kerndoel 54, 55 en 56).

 

Over deze activiteit

Discipline muziek en theater
Duur 45 minuten (cultuurontmoeting)
Locatie Theaterzaal Oyfo Hazemeijer
Periode mei - juni 2021 (maandag of dinsdag)
Informatie

Leerlingen hebben het meeste profijt van dit project als op school van tevoren de voorbereidende les wordt uitgevoerd door de groep.

 

Let op! Het concert vindt plaats in de theaterzaal van de nieuwe locatie van Oyfo op het Hazemeijer complex.