Klik hier om in te loggen

03 De drie biggetjes en het wolfspak

De Toneelmakerij

Schouwburg Hengelo

Groep 1 - 2
 

Voorstelling met virtuoos spel, taalgrappen, muziek en soepele dansmoves.

 

Weet u nog hoe het sprookje gaat? In De drie biggetjes en het wolfspak proberen drie biggen samen hun treurige lotgevallen te vertellen. Al snel heeft elke big zijn eigen gepeperde mening over hoe de vork precies in de steel zit, met: knorrige sneren over wie de schuld heeft, ruzies over de wolven en krulstaartige debatten over de juiste bouwmaterialen voor een duurzame hut. Een vrolijke voorstelling vol prangende levensvragen met veel dans, muziek en ijzersterk spel.

 

Het bekendste Britse sprookje gaat op de schop en verandert in een coming-of-ageverhaal voor de allerjongsten. Hoe overleef je als je moeder je zomaar het huis uitzet? Hoe overwin je angst? Wanneer vertrouw je iemand? En als iedereen zijn eigen verhaal vertelt, hoe weet je dan wat waar is? Clownesk en absurdistisch theater met een snufje satire. Over afscheid nemen van oude verhalen en de toekomst omarmen.

 

Regisseur Timothy de Gilde en schrijver Joachim Robbrecht tekenen voor een voorstelling vol varkenshumor, met hilarische verkleedpartijen, aanstekelijke danspassen en absurde discussies. Het duo maakte eerder furore met GTA V. Met Bromance vielen ze in binnen- en buitenland in de prijzen. Hun King Oeboe speelde zowel de schooljeugd als bezoekers van Museumnacht Amsterdam plat: het duo tekent voor entertainend én prikkelend theater.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Huisregels Schouwburg Hengelo 0,10 MB
pdf Coronamaatregelen vanaf 10 januari 2022 0,13 MB

 

Over deze activiteit

Discipline theater, muziek en dans
Duur 50 minuten
Locatie Schouwburg Hengelo
Periode 20 januari 2022
Informatie

Speciaal

- Klassieker in een fonkelnieuw jasje.

- Schrijver Joachim Robbrecht en regisseur Timothy de Gilde vallen steevast in de prijzen.

- Aan het eind dansen alle kinderen (en volwassenen) mee met de aanstekelijke choreografieën van de drie biggetjes.

 

Lesmateriaal

Elke klas die naar de voorstelling ‘De drie biggetjes en het wolfspak’ gaat, ontvangt van het theatergezelschap De Toneelmakerij voorbereidend lesmateriaal (een biggenbunker, in de vorm van een roze broodtrommel met opdrachten er in). Dit wordt in december/januari per post naar de school toegestuurd, t.a.v. de ICC-er.

 

Kerndoelen 1, 2, 3, 27, 28, 34, 35, 42, 44, 45, 54, 55